Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μόσχα



Στους 140 έφτασαν οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση άλλα τέσσερα άτομα

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, δήλωσε ότι οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο Crocus έφτασαν τους 140 καθώς καθώς ένας από τους ανθρώπους που είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. 



ΕΕ: Η Μόσχα να μην χρησιμοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση ως πρόσχημα για να αυξήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία

Η ΕΕ απευθύνει κάλεσμα στη Μόσχα να μην χρησιμοποιεί την τρομοκρατική επίθεση ως πρόσχημα ώστε να αυξήσει τις επιθέσεις της κατά της Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πίτερ Στάνο.



Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα από το Ισλαμικό Κράτος, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους, παρά τους υπαινιγμούς του Βλαντίμιρ Πούτιν για εμπλοκή της Ουκρανίας.



Προφυλακίστηκαν οι 4 συλληφθέντες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

 Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, κρίθηκαν προφυλακισθέοι.

Αν και η αρχική απόφαση είναι η προφυλάκισης να ισχύσει μέχρι τις 22 Μαίου, υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβει επιπλέον παράταση μέχρι να γίνει η δίκη. Οι τέσσερις τρομοκράτες αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.



Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι συνέλαβε επτά μέλη φιλοουκρανικής οργάνωσης που σχεδίαζαν βίαιες ενέργειες στη ρωσική πρωτεύουσα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε επτά κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι σχεδίαζαν βίαιες επιθέσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.



Συνετρίβη ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 200 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας

Ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροπλάνο Il-76 συνετρίβη στην περιοχή του Ιβάνοβο, 200 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.