Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μόνα Λίζα



Μύθος το «αινιγματικό χαμόγελο» της Μόνα Λίζα

Υπό αμφισβήτηση τίθεται το ιδιαίτερο «Φαινόμενο της Μόνα Λίζα» (Mona Lisa Effect) που περιγράφει την εντύπωση η οποία δημιουργείται στον θεατή ότι τα μάτια του προσώπου του πίνακα τον παρακολουθούν ενώ εκείνος μετακινείται μπροστά από την εικόνα, το οποίο αποδιδόταν στην απαράμιλλη καλλιτεχνική δεξιότητα και στις εξειδικευμένες γνώσεις του Λεονάρντο για την ανθρώπινη ανατομία.<



Το αστρονομικό ποσό που ζητά το Μουσείο του Λούβρου για μια... βόλτα της Μόνα Λίζα

Μια σκέψη έκανε η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, αλλά γρήγορα το μετάνιωσε. Το κόστος για μια «περιοδεία» της Μόνα Λίζα στη Γαλλία παραείναι «αλμυρό».



O πίνακας της Μόνα Λίζα έχει τις περισσότερες selfies στον κόσμο!

Είναι ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στη ζωγραφική και το πρόσωπό της είναι το πλέον αναγνωρίσιμο ανά τον κόσμο.

Ο πίνακας της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου και δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 6.000.000 επισκέπτες που θέλουν να τον απαθανατίσουν στην κάμερα.



Η σοκαριστική ανακάλυψη για τον πίνακα της Μόνα Λίζα (φωτό)

Ο Γάλλος επιστήμονας Pascal Cotte αφιέρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή του στην μελέτη του διάσημου πίνακα της Μόνα Λίζα και ισχυρίζεται ότι άλλη ήταν η πραγματική Λίζα, μιας και βρέθηκαν πορτρέτα πίσω το διάσημο έργο.



Eτσι έκρυψαν οι Γάλλοι τη Μόνα Λίζα για να μην πέσει στα χέρια του Χίτλερ...

Στις 28 Αυγούστου του 1939 η Μόνα Λίζα, τυλιγμένη σε χαρτί εγκατέλειψε το Μουσείο του Λούβρου...



Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πρόσωπο πίσω από τον πίνακα της "Μόνα Λίζα".

Για δέκα χρόνια ο Pascal Cotte, Γάλλος επιστήμονας ανέλυετον πιο διάσημο πίνακα του Λούβρου, τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μυστήριο του πίνακα δεν είναι ούτε το αινιγματικό χαμόγελο, αλλά ούτε το βλέμμα.