Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μολυσμένα αυγά



ΕΦΕΤ: Κανένα ανησυχητικό εύρημα για μολυσμένα αυγά στην Ελλάδα

Εντατικούς ελέγχους για πιθανή παρουσία της δραστικής ουσίας fipronil σε αυγά και προϊόντων τους, στην Ελλάδα, συνεχίζει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών μελών.
 



Συναγερμός: Μολυσμένα αυγά και στην Ισπανία

Προϊόντα αυγών μολυσμένων με το εντομοκτόνο fipronil εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ισπανία σε μια αγροτοδιατροφική μονάδα στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις σπανικές αρχές.



Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά - Αυξάνονται οι χώρες που έχουν πληγεί

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης των μολυσμένων με το εντομοκτόνο fipronil αυγών, η οποία έχει πλέον επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που η Γαλλία ανακοίνωσε ότι 200.000 μολυσμένα αυγά που εισήχθησαν από το Βέλγιο και την Ολλανδία κυκλοφόρησαν στη γαλλική αγορά από τον Απρίλιο.



Δύο συλλήψεις στην Ολλανδία για τα μολυσμένα αυγά

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας για την παράνομη χρήση συγκεκριμένου εντομοκτόνου σε ορνιθοτροφεία, στην οποία αποδίδεται η κρίση των μολυσμένων αυγών, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές.