Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

μνήμη



Οι 8 τροφές που θα βελτιώσουν τη μνήμη σου

Η διατροφή που ακολουθεί κάποιος δεν επιδρά μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό του, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε τις τροφές που επιλέγουμε.



Η κετογονική διατροφή καθυστερεί τα πρώιμα στάδια της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια και δημοσιεύτηκε στο Communications Biology, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κετογονική διατροφή καθυστερεί τα πρώιμα στάδια της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ.



Αυτά είναι τα δύο τρόφιμα που ακονίζουν τη μνήμη σου μετά τα 40

Καθώς μεγαλώνετε και ο κίνδυνος για γνωστικά προβλήματα αυξάνεται και η υγεία του εγκεφάλου μπορεί να έρθει στο προσκήνιο των προτεραιοτήτων σας.



Ο τρόπος για να έχετε καλύτερη μνήμη

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεγέθους ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μνήμη και τις μαθησιακές ικανότητες.

Μάλιστα, η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά έντονη ή παρατεταμένη για να έχει αποτελέσματα τόνωσης στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.



Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι για να αδειάσετε τον αποθηκευτικό χώρο του κινητού σας

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν συχνά μεταξύ των χρηστών smartphone είναι ο ανεπαρκής αποθηκευτικός χώρος.

Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι πως υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος, χωρίς να χρειάζεται απεγκατάσταση εφαρμογών, μεταφορά αρχείων ή διαγραφή φωτογραφιών.



Μνήμη του Αγίου Πορφυρίου, Επισκόπου Γάζης

Σήμερα 26 Φεβρουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης, της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και των τέκνων αυτής, καθώς και του μάρτυρος Θεοκλήτου.