Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Μητροπολίτης Πατρών



Πατρών: Φρίττουμε και τρέμουμε στη σκέψη πώς θα ήταν η χώρα μας χωρίς Ορθοδοξία – Χιλιάδες πιστοί στη λιτανεία του Αγίου Ανδρέα

 

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Φρίττομε και τρέμομε στην σκέψη, τι και πως θα ήτο η Χώρα μας χωρίς την Ορθόδοξη πίστη» – Κορυφώθηκα οι εορτασμοί για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα 



Πατρών Χρυσόστομος: “Απαντάμε με θάρρος και παρρησία στο θράσος και τις προκλήσεις των γειτόνων μας”

Ηχηρό μήνυμα έστειλε προς την Τουρκία από την Πάτρα ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος – Προτροπή σε νέο κληρικό να δώσει ακόμα και το αίμα του για την πίστη και την πατρίδα – Σε κλίμα συγκίνηση η λιτάνευση της Παναγίας της Σμυρνιάς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.



Ο μακαριστός Γέρων Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ο Απόστολος Ανδρέας και η πόλις των Πατρέων

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προεξήρχε φέτος της Πανηγύρεως της Συνάξεως των Βατοπαιδινών Αγίων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους πατέρες και τους προσκυνητές στο Συνοδικό της Μονής κατά τη διάρκεια του κεράσματος εν τω μέσω της Αγρυπνίας αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.



Μητροπολίτης Πατρών: Ο Χριστός βαφτίστηκε για να συντρίψει τις κεφαλές των δρακόντων

Με λαμπρότητα εορτάσθη η μεγάλη και λαμπρά εορτή των Θεοφανείων στην Πάτρα. Επίκεντρο του εορτασμού ο ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.



Όλη η Ελλάδα θυμάται τη γενοκτονία των Ποντίων την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου και την ώρα που οι Έλληνες, σύσσωμοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, θυμούνται τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει προκλητική ανακοίνωση στην οποία μιλά για φρικαλεότητες από πλευράς της Ελλάδας, που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.



«Απόψε, μάς μεθύσατε με το αθάνατο κρασί του ’21!» – Χιλιάδες θεατές σε μία ζωντανή συζήτηση