Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ



Συνέντευξη Μεσογαίας: “Μην καταστρέψετε τον άνθρωπο”

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την πολυσέλιδη εισήγησή του, στην Ιεραρχία της Τρίτης που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μίλησε για τα καυτά ζητήματα που ανοίγονται για την κοινωνία με αφορμή το γάμο των ομόφυλων ενώ δε δίστασε να σχολιάσει την βιασύνη της πολιτείας να θεσμοθετήσει τόσο γρήγορα για ένα σοβαρότατο θέμα.



Αυτή είναι η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας στην Ιεραρχία

Εισηγητής της έκτακτης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος σχετικά με το ζήτημα του “γάμου μεταξύ ομοφύλων”.  



Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος: Η αιωνιότητα ούτε τελειώνει, ούτε φθείρεται, ούτε καταστρέφεται

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Σπάτων, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021. Κατά το πέρας, κήρυξε τον θείον λόγο προς τους χιλιάδες ευλαβείς πιστούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν διαδικτυακά: «Να γνωρίζουμε τον σκοπό της ζωής μας. Ποιος είναι. Τι έχει αξία σε αυτόν τον κόσμο.



Το 1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Μητρ. Μεσογαίας

Το «1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο», το οποίο διοργανώνει η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Το θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου θα είναι: «ιός σαν κορώνα, Υιός με κορώνα. Μεγάλης Βουλής Άγγελος».  Θα ακολουθήσει ως είθισται συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – «Ως Εκκλησία έχουμε εμείς το μυστικό. Η γνώση, η δύναμη, η επιστήμη και η τεχνολογία ταπεινώνεται»

Για την πανδημία, τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα που ενδεχομένως καταπατούνται με αφορμή τον κορωνοϊό, αλλά και για το παγκόσμιο φαινόμενο της προσβολής της Θείας Κοινωνίας, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.



Αποκλειστικό – Μεσογαίας προς Τσιόδρα Χαρδαλιά Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία,  ο  λοιμοξιολόγος Σω