Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Μίκης



Καταγγελία Μίκη Θεοδωράκη: Με απέκλεισαν από τη Λυρική

O Μίκης Θεοδωράκης στρέφεται κατά του Γιώργου Κουμεντάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας ότι το έργο του έχει αποκλειστεί από τη Λυρική Σκηνή.



Μίκης Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Σε συγχαίρουν αυτοί για τους οποίους φώναζες κάτω οι δολοφόνοι;

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για το Σκοπιανό είχε πει ότι αγαπάει τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά διαφωνεί με τη λογική του δημοσίευσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην ιστοσελίδα του.



Μίκης Θεοδωράκης: Χάρη στον Ανδρέα κυβερνά ο κουτσός Τσίπρας

Το άρθρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου σχολίασε, με δήλωσή του, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

Με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί χάρη σε εκείνον κυβερνά.



Μίκης Θεοδωράκης: «Για την αντικομμουνιστική υστερία»

Επιστολή, με αφορμή την συζήτηση για τον κομμουνισμό που άνοιξε μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην παραστεί στο συνέδριο στην Εσθονία σχετικά με τα εγκλήματα από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, έστειλε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος έλληνας συνθέτης αναφέρει προς την εφημερίδα:



Αποθεώθηκε ο Μ.Θεοδωράκης στη συναυλία προς τιμήν του στο Καλλιμάρμαρο (Φωτό+Βίντεο)

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε το βράδυ της Δευτέρας το Καλλιμάρμαρο, όπου πραγματοποιήθηκε μια από τις σημαντικότερες συναυλίες των τελευταίων ετών: Η ιστορική παράσταση–αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές», η οποία έφερε κοντά για πρώτη φορά 1.000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας.



Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από σπάνιες αφηγήσεις φίλων

Σπάνιες αφηγήσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη έχουν συγκεντρωθεί στο βιβλίο «Αν θυμηθείς τ' όνειρό μας» των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή».