Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

μη κρατικά πανεπιστήμια



Γεραπετρίτης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Το νομοσχέδιο θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό κόμβο εκπαίδευσης»

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ως μοχλό εξωστρέφειας που θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό κόμβο εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.



Κουτσούμπας: «Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους»

«Αιχμές» κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος» και πρόσθεσε ότι αντί πτυχίων με αξία θα υπάρξουν πτυχία με τιμή.



Μη κρατικά πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει τη λειτουργία μη κρατικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.



Υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ο Α.Λοβέρδος – «Οπισθοδρομικοί οι αρνητές»

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου, Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε σήμερα υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια τάσσεται με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως τονίζει μάλιστα, «η άρνηση επί της αρχής στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια αποτελεί σαφή απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης».



Μη κρατικά πανεπιστήμια: Στις 7 Μαρτίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο

Την μεθεπόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το πολυσυζητημένο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.



Ο Πιερρακάκης παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζει το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημίου- Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικων παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» που αποτελείται από 200 άρθρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο.