Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μη επανδρωμενο



Ισραηλινοί αναχαίτισαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναχαίτισαν επιτυχώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε τον ισραηλινό εναέριο χώρο προερχόμενο από τη Συρία, το δεύτερο επεισόδιο αυτού του είδους μέσα σε δύο μήνες.



Συρία: Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε ένα αγνώστου ταυτότητας UAV

Ένα αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψε ο ρωσικός στρατός, μετάδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



Δύο Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά από μη επανδρωμένο αεροσκάφος συμμάχων του ISIS

Δύο Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στο Ιράκ και δύο μαχητές Πεσμεργκά σκοτώθηκαν από ένα παγιδευμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μιας ομάδας που έχει συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος, έγραψε η εφημερίδα Le Monde χθες.
 



Μη επανδρωμένο ηλιακό σκάφος διασχίζει τον Ατλαντικό

Ένα αυτόνομο, μη επανδρωμένο ηλιακό σκάφος ξεκίνησε το ιστορικό του ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το σκάφος με το όνομα «Solar Voyager», που κατασκευάστηκε από δύο φίλους στον ελεύθερο τους χρόνο, θα είναι το πρώτο αυτόνομο σκάφος που θα διασχίσει τον Ατλαντικό, και το πρώτο που θα διασχίσει οποιονδήποτε ωκεανό μόνο με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.



Στη Ρωσία κατασκευάζουν ένα υπερηχητικό στρατηγικό μη επανδρωμένο

Το υπερηχητικό στρατηγικό μη επανδρωμένο με απόσταση πτήση μέχρι 8 χιλιάδες χιλιόμετρα σχεδιάζει να παρουσιάσει ο κρατικός όμιλος "Rostekh" μετά το 2020.

Για το γεγονός αυτό στις 20 Οκτωβρίου ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας σε θέματα μη επανδρωμένων επί του ομίλου "Rostekh" Βλαδίμιρ Κουτάχοφ.