Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μετρό Θεσσαλονίκης



Μετρό Θεσσαλονίκης: Η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή στη Βόρεια Ελλάδα

Πλήθος από εντυπωσιακές φωτογραφίες των αρχαιοτήτων από τις ανασκαφές στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν δημοσιευθεί στη σελίδα της Αττικό Μετρό ΑΕ.



Έτοιμος για λειτουργία ο σταθμός «Ανάληψη» του μετρό Θεσσαλονίκης

Έτοιμος για λειτουργία είναι ο σταθμός «Ανάληψη» του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος. Σε αναφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι «οι σιδηροτροχιές στις δίδυμες σήραγγες είναι στη θέση τους και ο σταθμός είναι έτοιμος για λειτουργία».



Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτσι φτιάχνονται τα βαγόνια – Πέρασαν με επιτυχία τα πρώτα τεστ στην Ιταλία

Παρά τις πολύχρονες καθυστερήσεις και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία, το μετρό Θεσσαλονίκης φαίνεται να ολοκληρώνεται προς ανακούφιση όλων των Θεσσαλονικέων.



Αγιασμός 30 μέτρα κάτω από τη γη στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Σήμερα γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα, προστάτιδα των εργαζομένων στα υπόγεια έργα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε αγιασμός στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης, 30 μέτρα κάτω από τη γη και συγκεκριμένα στην αποβάθρα του σταθμού Συντριβάνι.



Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο αμαξοστάσιο Πυλαίας ο Σπίρτζης

Τον Σεπτέμβριο του 2018 πρόκειται να αφιχθεί στο αμαξοστάσιο Πυλαίας του μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρώτος εκ των συνολικά 18 συρμών (τέσσερα βαγόνια έκαστος), ενώ εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένονται στον χώρο οι ράγες. Στο τέλος του επόμενου έτους θα ηλεκτροδοτηθεί.



Ολοκληρώνεται η δεύτερη σήραγγα στο μετρό Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.