Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

ΜΕΛΟΝΙ



Ψήφος εμπιστοσύνης της Γερουσίας της Ιταλίας στην κυβέρνηση Μελόνι

Η ιταλική Γερουσία έδωσε σήμερα, Πέμπτη 16/5 ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Εκατόν ένας γερουσιαστές εκφράστηκαν υπέρ και 64 κατά της συντηρητικής συμμαχίας που κυβερνά την Ιταλία.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση μέτρων για την φοροέκπτωση, σε διάστημα δέκα ετών, εξόδων που σχετίζονται με έργα συντήρησης πολυκατοικιών και μονοκατοικιών.



Μελόνι: Επιτυχία στις ευρωεκλογές σημαίνει ποσοστό 26%

Σε δηλώσεις της στην δημόσια τηλεόραση της Rai, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι «επιτυχία του κόμματός της στις ευρωεκλογές σημαίνει ποσοστό 26%». Πρόκειται για το ποσοστό που το κόμμα της Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας» πέτυχε στις εθνικές εκλογές του 2022.



Μελόνι: «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, μίλησε για μία σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και το μεταναστευτικό.
 


Μελόνι: Στις 4 Ιανουαρίου η συνέντευξη Τύπου που έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω γρίπης της Ιταλίδας πρωθυπουργού

Η Τζόρτζια Μελόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, θα παραχωρήσει τελικά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς στις 4 Ιανουαρίου.



«Θεωρώ ότι αυτό που πετύχαμε στην Ιταλία, θα πρέπει να το οικοδομήσουμε και στην Ευρώπη», είπε η Μελόνι

Στην κυβέρνησή μας, πέρα από τις διάφορες αποχρώσεις των κομμάτων, υπάρχει μια συνολική συνοχή και θεωρώ ότι αυτό που πετύχαμε στην Ιταλία θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το οικοδομήσουμε, με κάποιο τρόπο, και στην Ευρώπη», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξή της στο ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl 102,5.



Ιταλία: Ένταση ανάμεσα στη Μελόνι και την Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ένταση, προέκυψε σήμερα το μεσημέρι, με εξ αποστάσεως λεκτική σύγκρουση της προέδρου των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με την Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράνς Μπουν.