Παρασκευή 07 Μαρτίου 2025 -

μελατα αυγα



Προσοχή με τα μελάτα αυγά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα βακτήριο επικίνυδνο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι προτιμούν το αυγό τους μελάτο;

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.



Προσοχή με τα μελάτα αυγά: Ο κίνδυνος που συχνά αγνοούμε!

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.