Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

μαυρη τρυπα



Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα στον Γαλαξία μας

Η μεγαλύτερη σε όγκο μαύρη τρύπα στον Γαλαξία μας βρέθηκε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από την αποστολή Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Astronomy & Astrophysics».



Διάστημα: Μαύρη τρύπα καταπίνει καθημερινά έναν ήλιο σε αέρια και σκόνη

Ανακαλύφθηκε μία τεράστια, πεινασμένη μαύρη τρύπα που καταπίνει κάθε μέρα έναν Ήλιο σε αέρια και σκόνη.



Δημήτρης Ψάλτης: Ο Έλληνας πίσω από την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας μιλά για το ιστορικό επίτευγμα

Ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ο Δημήτρης Ψάλτης, καθηγητής Αστρονομίας και Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο νέο μεγάλο Τηλεσκόπιο Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT), που πήρε την πρώτη εικόνα από μια μαύρη τρύπα.



Η πρώτη πραγματική φωτογραφία μιας μαύρης τρύπας από τη NASA - Δείτε LIVE

Επιστήμονες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη πραγματική φωτογραφία μίας μαύρης τρύπας.



Η κοιμώμενη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας αναφλέγεται

Τα ολοκαίνουργια μάτια ακτίνων Χ της NASA στον ουρανό, το πυρηνικό Φασματοσκοπικό Array Telescope (NuStar), έχει συλλαβει τις πρώτες εικόνες από την γιγαντιαία μαύρη τρύπα που βρίσκεται σταθμευμένη στο κέντρο του γαλαξία μας. Οι παρατηρήσεις δείχνουν τη συνήθως ήπια μαύρη τρύπα στη μέση μιας αναφλεξης.



Μπαλωμενάκης: «Μαύρη τρύπα» 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Την ανάγκη αναζήτησης ποινικών και πολιτικών ευθυνών επισημαίνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μετά το πόρισμα εμπειρογνωμώνων για τα οικονομικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.