Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

ματωμενο φεγγαρι



Έρχεται το "ματωμένο" φεγγάρι

Το απίστευτο φαινόμενο με το ματωμένο φεγγάρι έρχεται να πρωταγωνιστήσει στον Αττικό ουρανό στις 20 Ιανουαρίου εφόσον ο καθαρός ουρανός το επιτρέψει ενώ η διαρκεία του θα είναι 3,5 ώρες. Πρόκειται στην ουσία για ένα συνδυασμό σεληνιακών γεγονότων.



«Ματωμένο Φεγγάρι»: Τι λένε οι θρύλοι για καταστροφές που προκαλεί!

Το φαινόμενο του μεγαλύτερου «Ματωμένου Μεγγαριού» αυτού του αιώνα εκτυλίσσεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Το «Ματωμένο Φεγγάρι» είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης, καθώς ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη περνά στη σκιά της Γης.

 

Η μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης για τον 21ο αιώνα απόψε !

Ένα ματωμένο φεγγάρι θα εμφανιστεί στον νυκτερινό ουρανό στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σήμερα το βράδυ καθώς η σελήνη θα περάσει στη σκιά της γης για τη μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα.



Έρχεται το μεγαλύτερο «ματωμένο φεγγάρι» του 21ου αιώνα

Οι λάτρεις του διαστήματος και της αστρονομίας θα έχουν μια μοναδική (κυριολεκτικά) ευκαιρία στα τέλη αυτού μήνα: στις 27 Ιουλίου θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη σελήνης, γνωστή και ως «ματωμένο φεγγάρι», που συνέβη ή θα συμβεί ποτέ στον 21ο αιώνα.



Στις 27 Ιουλίου μία από τις μεγαλύτερες ολικές εκλείψεις του 21ου αιώνα

Το "Ματωμένο Φεγγάρι" θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου. Η διάρκεια της ολικής έκλειψης, σύμφωνα με τη NASA, εκτιμάται σε 1 ώρα και 43 λεπτά.