Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Μάρτιν Σούλτς



Ο Μάρτιν Σουλτς «εκτοξεύει» το SPD

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας προηγείται της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής-Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, για πρώτη φορά από το 2006, ανέφερε η εφημερίδα Bild am Sonntag.



Μάρτιν Σουλτς: Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων

«Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων», τόνισε ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σε σύντομη δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα το Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.



Ο ιταλός Ταγιάνι υποψήφιος αντικαταστάτης του Μάρτιν Σουλτς

Η κεντροδεξιά ομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέλεξε τον Αντόνιο Ταγιάνι ως υποψήφιο αντικαταστάτη του σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μία κίνηση που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις απαιτήσεις για τον ανασχηματισμό άλλων υψηλόβαθμων θέσεων στην ΕΕ.



Σούλτς κατά Ερντογάν: Η Κομισιόν θα εξετάσει την απελευθέρωση βίζας μόνο αν η Άγκυρα τροποποιήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο

Ο Μάρτιν Σούλτς επιτέθηκε ευθέως πρός τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τον κατηγόρησε πως δεν τήρησε την υπόσχεση του σχετικά με την αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου, ώστε να έρθει πιο κοντά στην απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.



Τσίπρας στο Twitter: Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα μέτρα

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμερίζεται τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Μάρτιν Σουλτς.



Αντιδράσεις για την προβολή της ταινίας «The Macedonian» στην Ευρωβουλή

Την έντονη διαμαρτυρία τους και τη δυσαρέσκειά τους για την προβολή ταινίας στους χώρους του Κοινοβουλίου με θέμα τις «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα και τίτλο «The Macedonian» εκφράζουν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο, και οι ευ