Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μάριο Ντράγκι



Ντράγκι: Βασική πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση των NPEs

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) είναι μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε απάντηση του σε ερώτημα του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.



Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ευρωζώνης ο Ντράγκι

Αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάκαμψης στην ευρωζώνη παραμένει ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι, παρόλο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέβασε τον πήχη της ανάπτυξης για το 2018 και το 2019.

 



Die Welt: Το ευρώ θα ηταν παρελθόν χωρίς τον Μάριο Ντράγκι

Κακό για τους αποταμιευτές, καλό για τους οφειλέτες: κανένα οικονομικό θέμα δεν απασχολεί τόσο όσο τα χαμηλά επιτόκια, γράφει σε σημερινό άρθρο της η γερμανική Die Welt, επισημαίνοντας πως υπεύθυνος για την πολιτική του φτηνού χρήματος είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).



Την χαλάρωση των capital controls επικυρώνει η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα

Το πράσινο φώς έλαβε ο διοικητής της Τράπεζς της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας , ο οποίος είχε εισηγηθεί  χαλάρωση των capital controls , από τον διευθυντή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.



Ελβετία: Σύσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών υπό τον Ντράγκι για την διαχείριση του Brexit

Έκτακτη σύσκεψη θα έχουν σήμερα στην Ελβετία οι κεντρικοί τραπεζίτες υπο τον Μάριο Ντράγκι, για την διαχείριση των άμεσων επιπτώσεων από το Brexit.   

Οι κεντρικοί τραπεζίτες έφτασαν από το πρωί της Παρασκευής στη Βασιλεία για την προγραμματισμένη από καιρό σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).



Η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα ετοιμάζει σχέδιο μείωσεις των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες της ευρωζώνης

Οδηγίες ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρός τις τράπεζες της Ευρωζώνης, με στόχο να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνειά τους, σύμφωνα με το  Reuters.