Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

μαριν λεπεν



Ευρωεκλογές 2019 - Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν - Δεύτερος ο Μακρόν

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.

Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. 



Παραιτείται το δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν

Το δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν στο ακροδεξιό Εθνικό της Μέτωπο, ο Εντουάρ Φιλιπό, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το κόμμα, αυξάνοντας έτσι την προοπτική διάσπασης της ακροδεξιάς μετά την ήττα της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.



Ποιος είναι ο σύντροφος της Μαρίν Λεπέν, Λουί Αλιό

Από το 2007 χρονολογείται το ειδύλλιο της εν δυνάμει προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και του αντιπροέδρου της. Τότε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, διεκδικώντας μια νίκη στον δεύτερο γύρο.



Οι Femen ξαναχτύπησαν σε συγκέντρωση της Λεπέν (Βίντεο)

Νέα παρέμβαση σε ομιλία της Μαρίν Λεπέν της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας πραγματοποίησαν δύο μέλη της οργάνωσης Femen αυτή τη φορά στο Παρίσι.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της ομιλίας της Λεπέν στη γαλλική πρωτεύουσα μια γυναίκα έτρεξε στη σκηνή κρατώντας ένα μπουκέτο με λουλούδια ενώ προσπάθησε να βγάλει τη μπλούζα της.



Άρση της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν ζητά η γαλλική δικαιοσύνη

Η γαλλική δικαιοσύνη ζήτησε στα τέλη Μαρτίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να άρει την ασυλία της Μαρίν Λεπέν, εναντίον της οποίας έχει ξεκινήσει έρευνα για κατάχρηση χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για να πληρώσει δύο στελέχη του κόμματός της, του Εθνικού Μετώπου (FN), όπως έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.



Σάλος με δήλωση της Μαρίν Λεπέν για τους Γάλλους Εβραίους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ήταν άραγε πολιτικό λάθος ή σκοπιμότητα η δήλωση της Μαρίν Λεπέν σε ραδιοφωνική εκπομπή της περασμένης Κυριακής, ότι «η Γαλλία δεν ήταν υπεύθυνη για τη μαζική σύλληψη από τη γαλλική αστυνομία το 1942, 13.000 Γάλλων Εβραίων, οι οποίοι κατέληξαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης;