Ώρα για γλυκό: Μακεδονικός χαλβάς με ταχίνι
23
Ιανουαρίου
2019
- 19:11
Τελευταία τροποποίηση στις 23 Ιανουαρίου, 2019 - 19:11
Ο συνδυασμός των συστατικών του σουσαμιού και σακχάρων, προσδίδουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο για τον Μακεδονικό χαλβά με ταχίνι. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, έχει ως αποτέλεσμα οι ευεργετικές ιδιότητες του σπόρου να μεταφέρονται και στο γλυκό.Η περιεκτικότητα του χαλβά σε λιπαρά οξέα είναι παρόμοια με του ταχινιού.