Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024 -

Μ. Ανατολή



Σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις εξελίξεις στην Μ. Ανατολή

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.



Ο Ομπάμα παρομοιάζει τους τζιχαντιστές με τον "Τζόκερ" - Βλέπει ως "Γκόθαμ Σίτι" τη Μ. Ανατολή

Αίσθηση προκαλεί η παρομοίωση του ISIS από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα,με τον διάσημο κακό "Τζόκερ" της  Γκόθαμ Σίτι.

 

 Όπως αναφέρει το περιοδικό The Atlantic,  ο πρόεδρος των ΗΠΑ  ταυτίζει τους τζιχαντιστές  με τον «Τζόκερ» από την ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης».



Χασάν Ροχανί: Εξτρεμιστές όσοι επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Εξτρεμιστές , χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ροχανί όσους διέπραξαν τις «αδικαιολόγητες» επιθέσεις εναντίον των διπλωματικών αποστολών της Σαουδικής Αραβίας μετά την εκτέλεση από το Ριάντ του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ, και δεσμεύθηκε ότι θα οδηγήσει τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης.



Σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ για την εκτέλεση του σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ

Σοβαρές ανησυχίες μετά από την εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ Μπάκερ αλ-Νιμρ εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ανησυχία Βερολίνου για την ένταση που πυροδότησε η εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου

Την ανησυχία του Βερολίνου μετά την εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία του σίιτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ εξέφρασε το Σάββατο αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.