Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Λυδία Κονιόρδου



Κονιόρδου: Έθεσε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών στο βρετανό ομόλογό της

Tο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε στον ομόλογό της κ. Hancock καθώς και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Ellis η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψής της στο Λονδίνο όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.



Ωρα να σώσουμε και τα δικά μας μνημεία

Οι Έλληνες Επιστήμονες θωράκισαν με αντισεισμική προστασία την Αγία Σοφία και αποκατέστησαν το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου. Με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες παρήγαγαν τεχνογνωσία και πρωτόκολλα για τη διάσωση της Πολιτισμικής κληρονομιάς που διδάσκονται και εφαρμόζονται σε όλη την Υφήλιο.



Στο δρόμο πετάει η Λυδία Κονιόρδου 500 εργαζόμενους σε αρχαιολογικούς χώρους

Μέσα στο καλοκαίρι και με προφανή στόχο να μην υπάρξουν αντιδράσεις, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου φέρνει από «την πίσω πόρτα» νέα προκήρυξη σε ό,τι αφορά στην εκμίσθωση κι εκμετάλλευση των αναψυκτηρίων σε οκτώ αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος. 



Νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα προανήγγειλε η Λυδία Κονιόρδου

Την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των μουσικών δημιουργών προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Η ΑΕΠΙ θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνον εφόσον αλλάξει και σεβαστεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νέος νόμος, με τις οποίες εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα, τόνισε η υπουργός.



Λυδία Κονιόρδου: H νέα υπουργός Πολιτισμού

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες τραγωδούς, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού μετά τον ανασχηματισμό και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου