Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λοχίας



Θρήνος στο Στρατό Ξηράς: Πέθανε Αρχιλογίας στην Κω. Φώναξε βοήθεια. Tον βρήκαν στο διαμέρισμα με αίματα

Πεσμένος στο δάπεδο του διαμερίσματος του, με αίματα στο στόμα και στη μύτη εντοπίστηκε ο άτυχος Αρχιλοχίας ο οποίος το πρωί εξέπνευσε στο Νοσοκομείο της Κω όπου διεκομίσθη εκτάκτως. Ο σπιτονοικοκύρης ήταν αυτός που βρήκε τον 40 χρόνο υπαξιωματικό καθώς άκουσε τις εκκλήσεις του για βοήθεια.



Γονείς λοχία Κούκλατζη: Η φυλακή δεν περιορίζει την αξιοπρέπεια των παιδιών

Σε συνέντευξη του, ο πατέρας του λοχία Δ. Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται στην Αδριανούπολη, είπε πως οι δύο στρατιωτικοί δεν ανησυχούν γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη.



Θείος λοχία Κούκλατζη: Αγωνιούμε γιατί η κράτηση των παιδιών μας γίνεται μακροχρόνια

Την αγωνία των συγγενών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη για 12η ημέρα εξέφρασε ο θείος του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη.

«Η κράτησή τους αρχίζει να γίνεται μακροχρόνια και η αγωνία μας παρατείνεται» είπε ο Χρήστος Κούκλατζης.



Πού αποδίδουν τα σωματεία των στρατιωτικών την αυτοκτονία του λοχία

Στον τρόπο που γίνονται οι μεταθέσεις αποδίδουν την αυτοκτονία ΕΠΟΠ στην αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος» τα σωματεία των στρατιωτικών και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:



Στρατοδικείο για τον λοχία που απελευθερώθηκε από τους ταλιμπάν

Ο λοχίας Μπόου Μπέργκνταλ, πρώην αιχμάλωτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για λιποταξία, παραπέμφθηκε να περάσει από δίκη σε στρατοδικείο. Ο 29χρονος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η ημερομηνία της δίκης του, η οποία θα γίνει στο Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας, θα ανακοινωθεί αργότερα, διευκρίνισε το επιτελείο.



Η Λοχίας με τον Άγιο Γεώργιο στο μπράτσο που… "ψάρωσε" τους πάντες στον Έβρο!

Την παράσταση έκλεψε μία Λοχίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον Έβρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων».