Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

λιμάνι Πειραιά



Δεμένα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων! Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Λαύριο και Ραφήνα!

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και που φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ. Και από το λιμάνι του Πειραιά όμως τα μόνο δρομολόγια που εκτελούνται είναι αυτά με πλοία κλειστού τύπου για τον Αργοσαρωνικό.



Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά - Δεκάλεπτη καθυστέρηση στον απόπλου

Κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν για να την έξοδό τους από το κλεινόν άστυ. 

Σύμφωνα με τον λιμενάρχης του Πειραιά, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, αποφασίστηκε η χορήγηση 10λεπτης παράτασης στον απόπλου των πλοίων, το πρωί της Παρασκευής.



«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την επέκταση του λιμένα Πειραιά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «έσωσε» με σημερινή απόφασή της τη σύμβαση επέκτασης του επιβατικού λιμένα του Πειραιά που είχε δρομολογηθεί για τον ελλιμενισμό κρουαζερορόπλοιων (Νότια ζώνη) του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 136.283.800 ευρώ (συν ΦΠΑ), όσο και για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco Group (Hong Kong) Limited, έναντι 1,5 δισ. ευρώ.



150 άτομα έχουν αποκλείσει τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά

Ο αποκλεισμός στις πύλες εισόδου του λιμανιού του Πειραιά στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, δεν επιτρέπει την είσοδο εργαζομένων, τελωνειακών, εκτελωνιστών και φορτηγών.



Ο ΣΕΒ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να «σπάσει» η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), επισημαίνοντας ότι τις ημέρες αυτές επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού.



Στο λιμάνι του Πειραιά «έδεσαν» τρία κινεζικά πολεμικά πλοία

Στο λιμάνι του Πειραιά, για εθιμοτυπική επίσκεψη, κατέπλευσαν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας.