Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

like



Η «διείσδυση» των social media στα προσωπικά μας δεδομένα

Πώς τα likes φανερώνουν ποιοί είμαστε.

Αρκούν 68 likes στο Facebook για να μπορεί κάποιος να προβλέψει με 95% ακρίβεια το χρώμα του δέρματός σου και με 88% και 85% πιστότητα αντίστοιχα, τη σεξουαλική σου ταυτότητα και το αν ψηϕίζεις τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικανούς.



Η φωτογραφία με τα περισσότερα like στο Instagram

Η φωτογραφία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από προηγούμενους κατόχους του ρεκόρ.

Η ανάρτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη γέννηση του τέταρτου παιδιού του (11,3 εκατομμύρια likes) κατείχε μέχρι πρότινος το ρεκόρ.



Το 10% των χρηστών λέει ψέματα στα social media για πιο πολλά likes

Νέα έρευνα της Kaspersky Lab φανερώνει ότι ένα στους δέκα τροποποιεί την αλήθεια στα social media αναζητώντας περισσότερα “likes” στις αναρτήσεις του.

Οι άνθρωποι στρέφονται στα social media προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους, να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα “likes” μπορούν και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους.



Τον σκότωσε για ένα like στο facebook. H παγίδα θανάτου

Στις 8 Μαΐου του 2010, ο 29χρονος Απόστολος βρέθηκε δολοφονημένος έξω από ένα μπαρ στην Βάρκιζα, μέσα στο αυτοκίνητο του, από έναν 26χρονο άντρα που του είχε στήσει καρτέρι.

Ο δράστης τον σκότωσε με έξι σφαίρες για ένα like στο Facebook, χωρίς να τον γνωρίζει, και καταδικάστηκε -σε δεύτερο βαθμό -σε ισόβια.



Ο Σιούφας έκανε... like στο Facebook

Εξαιρετικά σημαντική σε συμβολισμό και σε ουσία χαρακτήρισε ο Δημήτρης Σιούφας την πρωτοβουλίας του Facebook να εισαγάγει στην ορολογία του την αρχαία ελληνική γλώσσα. 



Το Facebook μετατρέπεται και επίσημα στη μεγαλύτερη... κουτσομπόλα

Από τότε που το Facebook αποφάσισε να ενεργοποιήσει το κουμπί του like, πριν από 7 χρόνια περίπου, είναι λογικό να έχεις ξεχάσει σε πόσες φωτογραφίες έχεις χαρίσει τον χαρακτηριστικό υψωμένο αντίχειρα του Facebook.