Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Λέσβο



Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Φον ντερ Λάιεν και Μέρκελ για τη νέα δομή στη Λέσβο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ.

Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.



Προθεσμία για τον 78χρονο που πυροβόλησε τον ανήλικο στη Λέσβο

Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σήμερα από το δικαστήριο της Μυτιλήνης στον 78χρονο ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε έναν 16χρονο Σύρο πρόσφυγα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.



Συμβαίνουν κι αυτά: Ο ΣΚΑΪ μπέρδεψε τη Χίο με την Λέσβο

Όλοι κάνουμε λάθη και ευτυχώς που τα ελληνικά νησιά δεν μετακινούνται στο χάρτη!

Σε γεωγραφικό ατόπημα έπεσε ο  ΣΚΑΙ δείχνοντας με την Χίο να βαφτίζεται  Λέσβο.  Όπως ήταν αναμενόμενο το γραφιστικό αυτό ατόπημα πυροδότησε κανονικό πάρτι στα σόσιαλ μίντια που δεν τους ξεφεύγει τίποτα. 

Επειγόντως μαθήματα γεωγραφίας!!



Η Τουρκία περικυκλώνει Λέσβο, Χίο και Ψαρά με ασκήσεις διαρκείας

Αποφασισμένη να δοκιμάσει τα «νεύρα» του ελληνικού αμυντικού συστήματος είναι η Άγκυρα που προχωρά σε ασκήσεις του Πολεμικού της Ναυτικού και της Αεροπορίας, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη



SZ: Πρόσφυγες κατά διακινητών για ναυάγιο στη Λέσβο

Σε μια υπόθεση που έχει φτάσει στη γερμανική δικαιοσύνη και αφορά ένα ναυάγιο με πρόσφυγες έξω από τη Λέσβο, όταν ακόμη το προσφυγικό βρισκόταν στην «καυτή φάση» του αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.



Έκπτωση στα εισιτήρια για Χίο, Λέσβο, Λέρο και Κω

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές φέτος τα νησιά Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω προσφέρει η «Blue Star Ferries».