Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

λασπες



Κολομβία: Βράχοι και λάσπες παρέσυραν λεωφορείο - 13 νεκροί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα νεογέννητο, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή με τραγικό τρόπο, όταν μια μεγάλη κατολίσθηση βράχων και λάσπης παρέσυρε λεωφορείο, που κατέληξε σε ένα φαράγγι, στη νοτιοδυτική Κολομβία, γνωστοποίησε η κολομβιάνικη υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.



Λέρωσες τα ρούχα σου με λάσπες σήμερα που βρέχει; Δες πώς να τα καθαρίσεις

Σήμερα που βρέχει πολλά ευτράπελα μπορούν να σου συμβούν ενώ κυκλοφορείς στον δρόμο.



Μέσα στις λάσπες ζουν οι πρόσφυγες στα hotspot

Οι συνθήκες διαβίωσης στα hotspot ανά την ελληνική επικράτεια είναι κατά γενική ομολογία πάρα πολύ δύσκολες για όλους του πρόσφυγες που διαβιούν σε αυτά, καθώς και για τα πολλά παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα τους.



Γεννηματά: Ας δούμε τα παιδιά στις λάσπες της κάθε Ειδομένης...

«Η ελπίδα γεννιέται ακόμα και στο κρύο και τις λάσπες μιας Ευρώπης της υπεροψίας και των διαπραγματεύσεων "υψηλού επιπέδου"», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τη γέννηση ενός μωρού στην Ειδομένη.



Τραγική η κατάσταση στην Ειδομένη: Πρόσφυγες μέσα στις λάσπες (Φωτό)

Σε έναν απέραντο βαλτότοπο έχει μετατραπεί ο καταυλισμός προσφύγων στην Ειδομένη μετά τη νεροποντή το βράδυ της Πέμπτης. 

Περίπου 12.000 άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι στη βροχή, με παιδιά να παίζουν στη λάσπη και να προσπαθούν να στεγνώσουν και να ζεσταθούν σε μικρές εστίες φωτιάς.