Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

κυβερνοεπιθεση



Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από περίπου δύο εβδομάδες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε πρόσφατα στόχος κυβερνοεπίθεσης και ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση διατυπώθηκαν από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.



Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Δέκτης πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το χτύπημα θεωρείται ότι έγινε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό στην Ελλάδα, που ονομάζεται Sudikobi, ένας ιός για ον οποίο δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.



Συναγερμός στη Γερμανία: Η κυβερνοεπίθεση εξακολουθεί να βρίσκεται «σε εξέλιξη»

Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν μια πρωτοφανή, κυβερνοεπίθεση ενάντια σε διακομιστές (σέρβερ) της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται «σε εξέλιξη» και οι δράστες της οποίας θα πρέπει να αναζητηθούν στη Ρωσία.



Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο «επιθετικής άμυνας» στον κυβερνοχώρο

Κάποιες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός πιο επιθετικού δόγματος απέναντι σε χάκερ που ενεργούν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις με σκοπό την κατάρρευση εχθρικών δικτύων, αναφέρουν αξιωματούχοι της συμμαχίας.



«Θύμα» κυβερνοεπίθεσης η Deloitte - Υπεκλάπησαν απόρρητα στοιχεία πελατών της

Η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Deloitte βρέθηκε στο στόχαστρο χάκερ, που εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση με προηγμένα μέσα, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και σε σχέδια ορισμένων εκ των μεγαλύτερων πελατών της, έγραψε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.



Συναγερμός για το χάος σε υπολογιστές σε όλο τον κόσμο - Πως εμπλέκεται η Microsoft και τα Windows

Χιλιάδες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο προσπάθησαν σήμερα να κάνουν επανεκκίνηση στα συστήματά τους έπειτα από μία νέα κυβερνοεπίθεση με λυτρισμικό, το οποίο ξεκίνησε, εχθές Τρίτη, από την Ουκρανία και εξαπλώθηκε στη Ρωσία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.