Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

κυβερνοεπιθέσεις



Κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικές ιστοσελίδες - Τούρκοι χάκερ διεκδικούν τις επιθέσεις

Μια σειρά από ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι χτύπησαν Τούρκοι χάκερς.

Οι σελίδες είναι ήδη πεσμένες, ενώ η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη.



Πούτιν: «Αποτρέψαμε σχεδόν 25 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις στο Μουντιάλ»

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, απέτρεψαν σχεδόν 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου κυπέλλου, αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την λήξη του μουντιάλ.



Πιο απειλητικές και πιο πολύπλοκες γίνονται οι ψηφιακές επιθέσεις

Έναν αριθμό νέων απειλητικών ομάδων διαφορετικών επιπέδων πολυπλοκότητας, οι οποίες χρησιμοποιούν ακόμη και τα πιο κοινά και διαθέσιμα εργαλεία κακόβουλου λογισμικού, εντόπισαν οι ερευνητές κατά το 1ο τρίμηνο του 2018.



Το 2017 διπλασιάστηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά των ρωσικών επιχειρήσεων

Ο αριθμός των επιθέσεων DDoS κατά των ρωσικών επιχειρήσεων διπλασιάστηκε το 2017, ενώ το 30% των επιχειρήσεων υπέστησαν τουλάχιστον μια φορά κυβερνοεπίθεση, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab επικαλούμενη τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησαν για λογαριασμό της, 5200 ειδικοί στις πληροφοριακές τεχνολογίες από 29 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας.



Οι Anonymous ξαναχτυπούν

Συνέχεια στις επιθέσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης υπόσχονται οι Anonymous Greece, με νέο μήνυμα στο Facebook.

 

Με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι χάκερς διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι ο πόλεμος εναντίον τους δεν θα σταματήσει, ενώ παράλληλα στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.



Από σήμερα και στην Ελλάδα ιστότοπος προστασίας για τις κυβερνοεπιθέσεις

Την υποστήριξη της ΕΛΛΑΣ έχει από σήμερα ιστότοπος που έχει δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία Europol, για την παροχή προστασίας και βοηθείας προς τους χρήστες του διαδικτύου, απέναντι σε λυτρισμικό (ransomware), που μπλοκάρει και μολύνει τα υπολογιστικά συστήματα.