Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Κύπρου



«Eunomia 3-22»: Ξεκινά σήμερα η αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας

Η τετραμερής αεροναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας, με την επωνυμία «Eunomia 3-22» ξεκινά, σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ανατολική Μεσόγειο.



Τηλεδιάσκεψη υπουργών Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ιταλίας και Παλαιστίνης

Οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην αγορά ενέργειας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αρμοδίων για θέματα ενέργειας υπουργών της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Παλαιστινιακής Αρχής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.



Κύπρος: Η ασφάλεια μας δεν κινδυνεύει από την Συρία

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ασφάλειας για την Κύπρο από πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Λευκωσία «ουδόλως εμπλέκεται στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως δεν ζητήθηκαν διευκολύνσεις από χώρες - εταίρους για επιχειρήσεις κατά της Συρίας.



Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Τρίτη τουρκική εισβολή οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ»



H Ουάσινγκτον υποστηρίζει την προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προέτρεψε σήμερα τα μέρη να συμβάλλουν στην επανένωση της Κύπρου εκφράζοντας την ελπίδα οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να καταλήξουν σε μια συμφωνία, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έπειτα από συνδιαλέξεις του αντιπροέδρου Μάικ Πενς με τους ηγέτες των δύο πλευρών.



Συνάντηση κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη βήμα προς τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου -Ισραήλ αποτελεί η 3η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής των τριών χωρών που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Ισραηλινού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.