Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

κτιρια



«Δεν σκοτώνουν οι σεισμοί, αλλά οι κατασκευές», ήταν το μήνυμα του Παπαζάχου σε μαθητές για την αντισεισμική προστασία

Το μήνυμα πως «δεν σκοτώνουν οι σεισμοί, αλλά οι κατασκευές» και για τον λόγο αυτό θα πρέπει η κοινωνία να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να μπορεί να περιορίζει τις επιπτώσεις του φυσικού φαινομένου, έστειλε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κώστας Παπαζάχος, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα την αντισεισμική προστασία, που διοργανώθηκε από τον δήμο Πα



Πέντε θρυλικά κτίρια στην Αθήνα που δεν υπάρχουν πια

Πολύ λίγα είναι τα νεοκλασικά κτίρια που σώζονται σήμερα στην Αθήνα εν συγκρίσει με όσα υπήρχαν στο παρελθόν.



Κρατικά κτίρια αλλά και το ΚΑΤ δεν είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία

Ζητούμενο παραμένει μέχρι σήμερα η εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια για τα άτομα με αναπηρία, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο από το 1985.



Κατεδαφίζονται 13 κτίρια στην Αθήνα μετά τον σεισμό στην Αττική

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτηρίων που θεωρούνται επικίνδυνα.



275 κτίρια κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα στη Ζάκυνθο

Τα ειδικά κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεχίζουν τις αυτοψίες στη Ζάκυνθο, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί στα τέλη Οκτωβρίου.

Εως τώρα, έχουν γίνει 675 αυτοψίες σε επίπεδο πρωτοβάθμιου ελέγχου και χαρακτηρίστηκαν προσωρινά ακατάλληλα 275 κτίρια, ενώ 400 κτίρια κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.



Έξι έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στη Μασσαλία

Ο εισαγγελέας Ξαβιέ Ταραμπέ ανακοίνωσε ότι "οι νεκροί από την κατάρρευση των κτιρίων στη Μασσαλία έχουν φτάσει τους έξι".