Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Κρανίο



Στο φως το το αρχαιότερο δείγμα Homo Sapiens - Κρανίο 210.000 ετών από την Ελλάδα

Ένα κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία, δηλαδή εκτός Αφρικής, όπως ανακοίνωσε μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.



Φρίκη στην Κρήτη: Βρήκαν ανθρώπινο κρανίο, κατά τη διάρκεια ερευνών!

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν στις 12 περίπου το μεσημέρι οι διασώστες της 3ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν στο Κολυμπάρι Χανίων προκειμένου να βρουν κάποιο ίχνος της 60χρονης Βιολόγου.



Βρέθηκε σπασμένο μέσα στα αποκαΐδια το κρανίο της «Λουτσία»

Βρέθηκε μέσα στα αποκαΐδια ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του κατεστραμμένου από την πυρκαγιά της 2ας Σεπτεμβρίου Εθνικού Μουσείου της Βραζιλίας: το κρανίο της «Λουτσία», του αρχαιότερου γνωστού ανθρώπινου απολιθώματος στην Αμερική.



Σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση με το κρανίο που εντοπίστηκε στην Πρέβεζα: Νέο στοιχείο δείχνει ότι ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη

Την ώρα που οι αστυνομικές έρευνες στην τάφρο της ΒΙΠΕ Πρέβεζας, όπου βρέθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο, συνεχίζονται για τον εντοπισμό περισσοτέρων ευρημάτων και εν αναμονή της εξέτασης DNA για την ταυτοποίηση της Αγγελικής Πεπόνη



Πρέβεζα: Σε νεαρή γυναίκα ανήκει το κρανίο που εντοπίστηκε πριν τρεις ημέρες σε χωράφι

Σημαντικά στοιχεία στην αστυνομική έρευνα για την υπόθεση του ανθρώπινου κρανίου που εντοπίστηκε πριν από 3 ημέρες, κατά την διάρκεια χωματουργικών εργασιών στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας, θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση της οποίας το πόρισμα αναμένεται μέχρι αύριο. 

 



Βρέθηκε στα αποκαΐδια κρανίο που ίσως ανήκει στη Λουζία τη «πρώτη Βραζιλιάνα»

Πυροσβέστες που χτενίζουν προσεκτικά τα αποκαΐδια του Εθνικού Μουσείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρήκαν ένα κρανίο που ίσως να ανήκει στο σημαντικότερο έκθεμα, μια γυναίκα ηλικίας 11.500 ετών, τη Λουζία, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.