Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Κραν Μοντανά



Κυπριακό: Δόθηκαν έγγραφα στους πολιτικούς αρχηγούς για το Κραν Μοντανά

Τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, αλλά και για την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 



Πρέσβης Αυστρίας για Κυπριακό: Εποχή πριν την επόμενη ευκαιρία

Η εποχή μετά το Κραν Μοντανά είναι βασικά η περίοδος πριν την επόμενη ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο απερχόμενος Πρέσβης της Αυστρίας στη Λευκωσία, Καρλ Μιούλερ.

Ο Πρέσβης είπε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες και εξέφρασε τη θέση ότι ίσως η λύση θα πρέπει να επέλθει σταδιακά.



Δεν δημοσιοποιεί τα πρακτικά του Κραν Μοντανά ο Αναστασιάδης

Παρά την δέσμευση του να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του δείπνου στο Κραν Μοντανά όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να μην το πράξει.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ



"Μόνο εντός παραμέτρων του ΟΗΕ η λύση του Κυπριακού"

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε δηλώνει πεπεισμένος ότι η καλύτερη ευκαιρία για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό είναι μέσω των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.



Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της διάσκεψης για το Κυπριακό

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης που είχαν στο Κραν Μοντάνα οι πέντε πλευρές στη διάσκεψη για το Κυπριακό κατά την τελευταία νύχτα των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοσιοποίηση των πρακτικών ως απάντηση των όσων έχουν λεχθεί από τον κ. Άιντε και που ως γνωστό προκάλεσαν την οργή της Λευκωσίας.



Αναστασιάδης για Κυπριακό: Σταθμός και όχι τέλος το Κραν Μοντανά

«Το Κραν Μοντανά υπήρξε ένας ακόμη σταθμός στη μεγάλη μας πορεία για την επίλυση του Κυπριακού. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι το τέλος, όπως δηλώνουν εκείνοι που επιθυμούν να αποφύγουν την ανάληψη των ευθυνών τους».