Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κορυφαία



«Ο πάπυρος φέρεται να λέει ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρίσκεται κοντά στο τέμενος των Μουσών»

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αι. μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε στην Ακαδημία όπου ζούσε τον περισσότερο χρόνο της ζωής του.



Γκιουλέρ για ΜΟΕ Τουρκίας-Ελλάδας: Είναι θετικό. Γίνεται με αμοιβαία καλή θέληση - Ειρωνικό σχόλιο για τον πρόεδρο της Γερμανίας

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας χτες, Δευτέρα, στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε: «Θα γνωρίζουμε όταν επιστρέψει η αντιπροσωπεία. Αλλά είναι θετικό.



Αρχαίοι πάπυροι αποκαλύπτουν που ακριβώς βρίσκεται ο τάφος του Πλάτωνα

Ερευνητές του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών μπόρεσαν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενοι σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο (Ηράκλειο), κοντά στην Νάπολη.



Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ πως θα προκαλέσουν σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία στην Ουκρανία τροφοδοτεί σοβαρούς στρατηγικούς κινδύνους, οι οποίοι αυξάνουν το ενδεχόμενο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου.



Πανάκριβο το Πάσχα στο χωριό με καύσιμα και εισιτήρια φωτιά για τον οικογενειακό προϋπολογισμό!

Πανάκριβο αποδεικνύεται φέτος το ταξίδι στο χωριό για τις γιορτές του Πάσχα.

Μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται να πληρώσει ακόμα κι έναν βασικό μισθό για να εκδράμει εκτός πόλης



Μετά τα όρια κατάρρευσης έρχεται το Βurn οn: Όταν δεν μπορείς να σταματήσεις να δουλεύεις

Πολλοί άνθρωποι ζουν υπό διαρκή πίεση και άγχος: Η δουλειά τους είναι πάντα στο επίκεντρο της ζωής τους – το κινητό είναι προέκταση του χεριού τους, είναι πάντα διαθέσιμοι, ακόμη κι αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.



Οι Ρώσοι έγραψαν ιστορία πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλο

Tρεις Ρώσοι έγραψαν ιστορία και πέτυχαν παγκόσμιο ρεκόρ πέφτοντας την περασμένη εβδομάδα με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα της Γης στο Βόρειο Πόλο. 

Η συγκεκριμένη αποστολή χρησίμευσε ως τεστ ενός νέου συστήματος επικοινωνιών για χρήση στην Αρκτική σύμφωνα με έναν οργανωτή του εγχειρήματος.



Έρχεται ανοιξιάτικος χειμώνας: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και ακραία φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ, κάνοντας λόγο για βαρομετρικό χαμηλό αύριο, Παρασκευή (19-04-24), στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, που τελικά θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.



Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα στον Γαλαξία μας

Η μεγαλύτερη σε όγκο μαύρη τρύπα στον Γαλαξία μας βρέθηκε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από την αποστολή Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Astronomy & Astrophysics».



Le Belem: Το εντυπωσιακό γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Φέτος για πρώτη φορά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει δια θαλάσσης για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024.

Το ιστορικό, τρικάρτο ιστιοφόρο Le Belem έχει καταπλεύσει με μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κατάκολο για την Τελετή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.