Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Κορινθιακός



Κορινθιακός χωρίς μέδουσες και τσούχτρες

Σε οχυρωματικά έργα στις παραλίες καταφεύγουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού προκειμένου να περιορίσουν τις μέδουσες και τις τσούχτρες που έχουν κυριεύσει για μια ακόμη χρονιά τον Κορινθιακό Κόλπο.



Σεισμός στον Κορινθιακό: 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν τις γύρω περιοχές

Ένας μικρός σεισμός "ταρακούνησε" τις περιοχές στον Κορινθιακό Κόλπο το μεσημέρι της Παρασκευής (01.06.2018). Ο σεισμός αν και μικρός έγινε αισθητός.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:45 και είχε μέγεθος 3,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.



Αποικία με τσούχτρες – βρέφη εντοπίστηκε σε σπηλιά στον Κορινθιακό

Μία αποικία με τσούχτρεςβρέφη εντοπίστηκε σε σπηλιά στον Κορινθιακό κοντά σε τουριστικές παραλίες σύμφωνα με την ΕΡΤ.



Κορινθιακός: Προσπαθούν να γλιτώσουν από τις τσούχτρες

Σε παραγγελίες ειδικών αντιηλιακών που διώχνουν τις μέδουσες προχωρούν φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες των μπιτς μπαρ. Με αυτό τρόπο προσπαθούν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους από το φαινόμενο της επέλασης των μεδουσών ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.



Κορινθιακός: 1εκ. ευρώ για πλωτά φράγματα κατά των μεδουσών

Οι μέδουσες που ταλαιπώρησαν το περσινό καλοκαίρι λουόμενους κι επιχειρηματίες κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου φαίνεται πως πονοκεφαλιάζουν ακόμα τους πάντες καθώς ο κίνδυνος να ζήσουμε άλλη μια θερινή περίοδο με την… συντροφιά τους, ακούγεται ως εφιάλτης.

 



Καταγγελίες Τσελέντη για σεισμολόγους

Δυο σεισμολόγους, υπαλλήλους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καταγγέλλει χωρίς να τους κατονομάζει ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, ως υπεύθυνους για φήμες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο περί επικείμενου σεισμού στον Κορινθιακό.