Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

κόμικ



Σαν σήμερα το... ντεμπούτο του Ποπάι στη Νέα Υόρκη (1929)

Ο Ποπάι (Popeye), ένας από τους πιο αγαπημένους χάρτινους ήρωες, «γεννήθηκε» το 1929 απ' το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ. Γκρινιάρης, αλλά καλόκαρδος, δεν αποχωρίζεται ποτέ την πiπα και τη ναυτική στολή του. Όταν βρίσκεται σε μπελάδες τρώει σπανάκι, που του δίνει μια υπεράνθρωπη δύναμη για να υπερασπιστεί και να σώσει, συχνά, την αγαπημένη του Όλιβ.



Ο Superman γίνεται 80 χρονών αλλά δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί

«Είναι πουλί... Είναι αεροπλάνο... Όχι, είναι ο Σούπερμαν!» Ογδόντα χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Σούπερμαν συνεχίζει να αντιπροσωπεύει στη συλλογική φαντασία τον υπερήρωα αναφοράς και να γεμίζει τα ταμεία των αμερικανικών εκδόσεων D.C. Comics, που υπολογίζουν στον φανταστικό αυτό χαρακτήρα σήμερα περισσότερο από ποτέ.



Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί κόμικ -Ο υπερήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εισέρχεται στον κόσμο των κόμικς και αναλαμβάνει μία ταινία υπερήρωα.

Ο θρυλικός δημιουργός ταινιών θα είναι παραγωγός και θα σκηνοθετήσει ταινία δράσης –περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου «Blackhawk».

 

Ο Βαρουφάκης έγινε κόμικ με τίτλο "Ουάου"

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ένα από πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα για το 2015 έγινε ήρωας σε κόμικ. Οι εκδόσεις Πατάκη εξέδωσαν την ιστορία της διαπραγμάτευσης του πρώην υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές στο κρίσιμο α' εξάμηνο του 2015.



Ο Βαρουφάκης έγινε... κόμικ!

Τον Φεβρουάριο του 2015 ως τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ο Γιάνης Βαρουφάκης «πρωταγωνίστησε» σε βίντεο κλιπ που ετοίμασαν οι Γερμανοί συντελεστές του σατιρικού σόου Neo Magazin Royale.