Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

κολπική μαρμαρύγη



Κολπική Μαρμαρυγή: Πώς εκδηλώνεται και τι πρέπει να κάνει ο ασθενής

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η πιο συχνή καρδιακή αρρυθμία και κρύβει πολλά μυστικά τα οποία η ιατρική κοινότητα αποκρυπτογραφεί σταδιακά.



Αυτά είναι τα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology», κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού.



Κολπική μαρμαρυγή: Τα συμπτώματα που σας «χτυπούν» καμπανάκι για επίσκεψη στο γιατρό

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η πιο συχνή αρρυθμία των ενηλίκων και συνηθισμένη αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας.

Υπολογίζεται ότι το 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού (ή 34,57 εκατομμύρια άνθρωποι) πάσχουν από αυτήν. Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 33% σε σύγκριση με εκείνον που ίσχυε πριν από δύο δεκαετίες.



Κολπική μαρμαρυγή: Προσοχή σε αυτά τα «αθώα» συμπτώματα

Τα επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να “έρχονται και να φεύγουν”, ή μπορεί να εμφανιστεί κολπική μαρμαρυγή που δεν περνάει από μόνη της και απαιτεί ειδική θεραπεία.



Κολπική μαρμαρυγή: Οι κανόνες για έγκαιρη πρόληψη

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια καρδιακή πάθηση που προκαλεί αρρυθμία ή/και ταχυπαλμία στον ασθενή. Μπορείτε να μετρήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό ψηλαφίζοντας τον καρπό ή το λαιμό σας.



Οι 6 κανόνες για την αποφυγή της κολπικής μαρμαρυγής

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια καρδιακή πάθηση που προκαλεί αρρυθμία ή/και ταχυπαλμία στον ασθενή.

Δείτε τους 6 βασικούς κανόνες για να προλάβετε την εκδήλωση της κολπικής μαρμαρυγής: