Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 -

κοινωνικές δομές



Κρήτη: Δέκα εκατ. σε κοινωνικές δομές

Υπεγράφη η απόφαση χρηματοδότησης, με περίπου 10 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργία 43 κοινωνικών δομών σε όλη την Κρήτη,από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι κοινωνικές δομές, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) αφορούν:



Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία και κοινωνικές δομές

8.700 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης θα προφέρει η εταιρεία ΕΚΟ ως δωρεά για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και των κοινωνικών δομών του Δήμου Μαλεβιζίο.Η εταιρεία ΕΚΟ ανταποκρινόμενη και φέτος στο αίτημα δωρεάς της δημοτικής αρχής που θα καλύψει μέρος των αναγκών των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, των ΚΗΦΗ και των ΚΔΑΠ του Μαλεβιζίου.



Φωτίου: Αυξημένη μοριοδότηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Για το ζήτημα των κοινωνικών δομών μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε κάθε δήμος να έχει τουλάχιστον μία κοινωνική δομή.



Ποιμαντικές επισκέψεις του μητροπολίτη Χαλκίδας σε κοινωνικές δομές

Την Μεγάλη Τετάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επιστρέφοντας νωρίς το πρωί από την Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε το Οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ στην Έξω Παναγίτσα και διένειμε αναμνηστικές ευλογίες και συζήτησε με το προσωπικό και τους τροφίμους.