Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

κλιματιστικά



Νόσος των κλιματιστικών: Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Δράσεις για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων σε ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα οργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενόψει της τουριστικής περιόδου.



Εκλεψαν 30 κλιματιστικά από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Ιωάννινα

Tριάντα καινούρια κλιματιστικά έκλεψαν άγνωστοι από λυόμενα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς και μία γεννήτρια ρεύματος.
 
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
 
Σημειώνεται ότι το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων δεν φυλάσσεται πλέον, καθώς είναι άδειο.



Κίνδυνοι για την υγεία από τα κλιματιστικά

Η αδιάκοπη χρήση των κλιματιστικών ενέχει κινδύνους, για την υγεία μας. Λοιμώξεις του αναπνευστικού, κρυολογήματα, ψύξεις είναι μερικά από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η χρήση των κλιματιστικών συστημάτων, όταν αυτά δεν συντηρούνται τακτικά και δεν χρησιμοποιούνται σωστά.



Περισσότερα από 700 εκατομμύρια κλιματιστικά θα εγκατασταθούν ως το 2030

Περισσότερα από 700 εκατομμύρια κλιματιστικά θα εγκατασταθούν σε όλο τον κόσμο έως το 2030, και συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, γεγονός που σε όρους χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ισοδυναμεί με την προσθήκη αρκετών νέων χωρών στον πλανήτη.

 

Λεγεωνέλλωση η νόσος των κλιματιστικών: Πώς μεταδίδεται, συμπτώματα

Η λεγεωνέλλωση, γνωστή και ως «νόσος των κλιματιστικών» είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που περιλαμβάνει τη φλεγμονή των πνευμόνων λόγω λοίμωξης.

Η λεγεωνέλλωση οφείλεται σε βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα (Legionella).