Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

κινουμενα σχεδια



Λότε Ράινιγκερ - Η κυρία των κινουμένων σχεδίων

Γερμανίδα σκηνοθέτρια του κινηματογράφου, που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του κινουμένου σχεδίου. Θεωρείται από τους πρωτοπόρους των κινουμένων σχεδίων με φιγούρες σε μορφή περιγραμμάτων (Silhouete Animation), ενώ είναι εκείνη που δημιούργησε το πρώτο μουσικό κλιπ στην ιστορία του σινεμά πάνω σε μοτίβα του Μότσαρτ.



Ντάφι Ντακ

Φιγούρα των κινουμένων σχεδίων, που γεννήθηκε στα στούντιο της Warner το 1937. Πρόκειται για μία υστερική μαύρη πάπια, που έφερε την τρέλα στον κόσμο των καρτούν. Μέχρι τότε, στη θεματική των κινουμένων σχεδίων κυριαρχούσαν καθημερινοί χαρακτήρες, όπως ο Μίκυ Μάους.

 



Μια ταινία κινουμένων σχεδίων του προγόνου του Μίκι Μάους βρέθηκε στην Οζάκα

Όταν ο Γιασούσι Βατανάμπε αγόρασε μια ταινία κινουμένων σχεδίων πριν από πολλές δεκαετίες, ενώ φοιτούσε στο λύκειο στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας, δεν γνώριζε ότι αγόραζε τότε την ιστορία των κινουμένων σχεδίων στον κινηματογράφο.



Στο «σφυρί» επτά σπάνιες αφίσες του Μίκι Μάους

Επτά σπάνια vintage πόστερ του Μίκι Μάους αναμένεται να πωληθούν έναντι χιλιάδων δολαρίων σε μια δημοπρασία που συμπίπτει με την 90η επέτειο από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του διάσημου χαρακτήρα των καρτούν.

Οι επτά αφίσες, που χρονολογούνται από το 1930 και 1940, παρουσιάστηκαν σήμερα σε μια έκθεση στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε η Disney.



Γιατί οι δημοφιλείς χαρακτήρες της Disney φοράνε γάντια;

Ας ξεδιαλύνουμε το μυστήριο των λευκών γαντιών στους χαρακτήρες της Disney κάνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Ο Μίκυ Μάους ήταν ο πρώτος χαρακτήρας της Disney που φόρεσε λευκά γάντια. Στο πρώτο καρτούν με τον τίτλο Plane Crazy το 1928, τα χέρια του Μίκυ ήταν μαύρα.



15 Δεκεμβρίου 1966: "Φεύγει" Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ

Ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα. Υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.