Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Κένυα



Στους 42 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών που παρασύρθηκαν από τα νερά όταν έσπασε φράγμα στην Κένυα

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή Μάι Μαχιού στην κεντρική Κένυα και η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί γιατί έσπασε ένα φράγμα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Citizen Television.



Aίρεση ώθησε 21 άτομα να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Είκοσι ένα πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε ένα δάσος, στην ανατολική Κένυα, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τον θάνατο πιστών μιας αίρεσης, ο ηγέτης της οποίας φέρεται να τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού».



Κένυα- Κλείνει ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Αφρικής

Η Κένυα προτίθεται να κλείσει έως το τέλος Αυγούστου τον προσφυγικό καταυλισμό του Ντανταάμπ, τον μεγαλύτερο στην Αφρική, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ΟΗΕ που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

 



Πληροφορίες για νεκρούς ύστερα από την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε πέντε πτώματα στη βεράντα ενός εστιατορίου, σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί επίσης και πολλά γραφεία εταιρειών στο Ναϊρόμπι.



Σε τροχιά ο πρώτος δορυφόρος της Κένυας

Επιτυχώς τέθηκε σε τροχιά στις 11 Μαΐου ο πρώτος δορυφόρος που αναπτύχθηκε από την Κένυα, στο πλαίσιο του προγράμματος KiboCUBE.



Η 93χρονη Ίρμα πήρε την βαλίτσα της και φεύγει για αποστολή βοήθειας στην Κένυα!

Η εικόνα που ανάρτησε στο Facebook η εγγονή της, Ελίζα Κολτρό, με τη γιαγιά της στο αεροδρόμιο να πηγαίνει στην Κένυα για να προσφέρει τη βοήθειά της σε χωριό με ορφανά παιδιά συγκέντρωσε σε χρόνο -ρεκόρ χιλιάδες like.