Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

Κατρούγκαλου



Υπέρ της άρσης ασυλίας Κατρούγκαλου και Στέφου τάχθηκε η Ολομέλεια

Την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, το οποίο και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα:



Κρίσιμη μέρα για τους συνταξιούχους: Παράσταση στο ΣτΕ για τις συντάξεις πείνας του νόμου Κατρούγκαλου

Διαδήλωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) όπου συζητούνται οι 23 προσφυγές για το σύνολο του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/16), οργανώνει το Ενιαίο Δίκτυο  Συνταξιούχων μαζί με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις σήμερα στις 9 το πρωί.



Αχτσιόγλου: Εφαρμόζουμε το νόμο Κατρούγκαλου

«Οι οφειλόμενες εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες που έχουν διανυθεί από την αρχή του έτους και μέχρι τον επόμενο μήνα από την κοινοποίηση του ειδοποιητηρίου πληρωμής» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του για το διπλό «χαράτσι» στους επιστήμονες.



Συνταγματική αναθεώρηση: Τι προτείνει ομάδα μελέτης υπό τον Κατρούγκαλο

Ευρύτατη συμμετοχή των πολιτών, που θα αποφασίζουν μέσω δημοψηφίσματος, για την ισχύ ή όχι των νόμων, αλλά και της οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει κυριαρχικές αρμοδιότητες του κράτους, πλήρη προστασία των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προτείνει μεταξύ άλλων στο σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος η ομάδα εργασίας νομικών



Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι δικηγόροι κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισαν να προσφύγουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας προκειμένου να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως κατά των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου. Με τις αιτήσεις ακυρώσεως θα προβληθεί η αντισυνταγματικότητα του ασφαλιστικού νόμου ν.



Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές του Κατρούγκαλου στη Λαμία – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν υποχωρούμε και δεν υποτασσόμαστε. Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στις συντάξεις μας», ανέφεραν οι συνταξιούχοι στη Λαμία, οι οποίοι έκαψαν τις παραπλανητικές, όπως τις χαρακτήρισαν, επιστολές του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.