Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κατολισθήσεις



Βραζιλία: Τουλάχιστον 38 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πόλη Πετρόπολις

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στην τουριστική πόλη Πετρόπολις, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική προστασία.



Ρέθυμνο:Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις και καθιζήσεις

Συνεχίζονται τα φαινόμενα κατολισθήσεων των πρανών και καθιζήσεων του οδοστρώματος καθώς και οι πτώσεις βράχων σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Ρέθυμνο σύμφωνα με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Για το λόγο αυτό καλούνται οι οδηγοί να οδηγούν με σύνεση για την ασφάλειά τους.



Κατολισθήσεις, πλημμύρες και εγκλωβισμοί στα Χανιά από την κακοκαιρία

Στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στη θέση «Πλατάνι», υπήρξε αργά το απόγευμα κατολίσθηση χωμάτινων όγκων και πετρών, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Η ένταση και διάρκεια της βροχής, έχει προκαλέσει προβλήματα και στον δρόμο από Σούδα προς αεροδρόμιο, στη θέση «Βλητές», όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.



Στους 126 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες

Στους 126 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τροπική καταιγίδα στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.



Έφτασαν τους 85 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες

Ογδόντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τροπική καταιγίδα στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, ενώ 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς τα σωστικά συνεργεία αρχίζουν σιγά-σιγά να φτάνουν σε αποκομμένες περιοχές.



Λέσβος: Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν νέες κατολισθήσεις βράχων στο Πλωμάρι

Νέες κατολισθήσεις βράχων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Πλωμαρίου της Λέσβου.

Ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου – Μελίντας, όπου από το σεισμό της 12ης Ιουνίου είχαν αποκολληθεί πολλοί βράχοι, οι κατολισθήσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα αφού ο δρόμος είναι κλειστός από την πτώση τεράστιων βράχων.