Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 -

καρκίνος του πνεύμονα



Πώς θα λειτουργεί το εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα – Διευκρινίσεις από τη Ματίνα Παγώνη

Για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα καρκίνου και για τις δοκιμές του που έχουν ξεκινήσει μίλησε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη. «Έχει ανησυχία ο κόσμος γιατί υποφέρει. Η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά, είναι οι καρκίνοι» σημείωσε.



Καρκίνος του πνεύμονα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Ο καρκίνος του πνεύμονα, αποτελεί τον πρώτο πιο θανατηφόρο καρκίνο για άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως, με κυριότερη αιτία το κάπνισμα.

Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς, καθώς τα ποσοστά των καπνιστών παραμένουν υψηλά

Ακόμη και η έκθεση στον καπνό με οποιαδήποτε μορφή, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας.



Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνδέονται με τον καρκίνο του πνεύμονα

Μετά από νέα μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι όσοι είχαν αντικαταστήσει το συμβατικό κάπνισμα με ηλεκτρονικό είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο του πνεύμονα, σε σύγκριση με όσους είχαν κόψει «μαχαίρι» το κάπνισμα.



Καρκίνος του πνεύμονα: Προσοχή αν δείτε αυτή την αλλαγή στον βήχα σας

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους συνηθέστερους και πιο θανατηφόρους καρκίνους στον κόσμο. Τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται συνήθως στα αρχικά στάδια, αλλά, όταν αναπτύσσονται, μπορούν να τα μπερδέψει κανείς με λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οι αλλαγές στον χρόνιο βήχα είναι μία από τις μεγαλύτερες ενδείξεις με τις οποίες μπορεί να εκδηλωθεί ο καρκίνος του πνεύμονα.



Καρκίνος του πνεύμονα: Αισιοδοξία από νέες θεραπευτικές μεθόδους

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας δημιουργούν οι τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, ο οποίος αποτελεί παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο και συγκαταλέγεται στις πρώτες δέκα αιτίες θανάτου.



Καρκίνος του πνεύμονα: Πώς μπορεί να συμβεί σε όσους ΔΕΝ καπνίζουν!

Αν και είναι γνωστό ότι το κάπνισμα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα, υπάρχουν πολλοί ασθενείς που δεν έχουν κάνει ούτε ένα τσιγάρο στην ζωή τους. Υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που συνδέονται με τον καρκίνο του πνεύμονα, όπως θα δείτε παρακάτω.