Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

καρκίνος προστάτη



Καρκίνος του προστάτη: Οι δύο ξεχωριστοί τύποι του – Η διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση

Επιστήμονες από τη Βρετανία αναφέρουν ότι ο καρκίνος του προστάτη αναπτύσσεται με δύο ξεχωριστούς τρόπους μέσα στο σώμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγεί σε δύο διακριτούς τύπους οι οποίοι μπορεί να χρειάζονται διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.



Ο ρόλος της διατροφής στον προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου που εμφανίζονται στους άνδρες. Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση αυτού του καρκίνου είναι παράγοντες που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, όπως η εθνικότητα, η ηλικία και γενετικοί παράγοντες, αλλά και παράγοντες που επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό και μπορούν να τροποποιηθούν, όπως είναι η διατροφή.



Σε μάστιγα για τους Έλληνες μετατρέπεται ο καρκίνος του προστάτη- 3.245 άνδρες ετησίως

Σε μάστιγα για τους Έλληνες μετατρέπεται ο καρκίνος του προστάτη. Είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος, με την «πρωτιά» της εμφάνισης να ανήκει στον καρκίνο του πνεύμονα.



Καρκίνος προστάτη: Ανακάλυψη νέων γονιδίων και υπό δοκιμή διαγνωστικό τεστ

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε νέους γενετικούς δείκτες στο DNA που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, θέτοντας τις βάσεις για νέα διαγνωστικά εργαλεία και μέτρα πρόληψης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.



Καρκίνος του προστάτη: Tα ύπουλα πρώιμα συμπτώματα που παραμελούμε

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου, ωστόσο, ορισμένοι άνδρες εξακολουθούν να αγνοούν τα συμπτώματα της νόσου.

Τι είναι ο καρκίνος του προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας εξωκρινής αδένας σε μέγεθος καρυδιού. Αυτό σημαίνει ότι τα υγρά και οι εκκρίσεις του προορίζονται για χρήση εκτός του σώματος.



Καρκίνος του προστάτη: Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες πεθαίνουν από φόβο και… ντροπή

Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν άνδρες που πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη, εξαιτίας του φόβου αλλά και της αμηχανίας που τους προκαλεί η ιδέα της επίσκεψης στο γιατρό τους.