Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καρδιακή προσβολή



Τζέιμι Ντόρναν: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα καρδιακής προσβολής ο ηθοποιός

Ο Τζέιμι Ντόρναν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα καρδιακής προσβολής, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πορτογαλία.

Ο 41χρονος ηθοποιός ήταν μαζί με τον δημοσιογράφο Γκόρντον Σμαρτ και άλλους φίλους του, όταν συνέβη. Ο Σμαρτ αποκάλυψε ότι ο πρωταγωνιστής των ταινιών «50 Shades of Grey» ήρθε σε επαφή με κάμπιες, που ήταν τοξικές.



Καρδιακή προσβολή: Τα 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Τα κλασικά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, περιλαμβάνουν οξύ πόνο ή πίεση στο στήθος, κρύο ιδρώτα, υπερβολική αδυναμία.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες λεπτές ενδείξεις που συνδέονται με την καρδιακή προσβολή και είναι πιθανό να αγνοήσετε.

Εάν εκδηλώσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, επισκεφτείτε αμέσως γιατρό.

Κούραση:



Καρδιακή προσβολή: Ένα σύμπτωμα-κλειδί που ΔΕΝ είναι ο πόνος στο στήθος

Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η παροχή αίματος στην καρδιά αποκλείεται ξαφνικά. Στα πιο γνωστά συμπτώματα περιλαμβάνονται ο πόνος στο στήθος και η δύσπνοια, αλλά υπάρχει και ένα ακόμα βασικό σύμπτωμα: το έντονο άγχος.



Καρδιακή προσβολή: Το πρώιμο σημάδι ενός εμφράγματος που λίγοι ξέρουν

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και ζάλη. Αλλά, αυτή η απειλητική για τη ζωή κατάσταση θα μπορούσε να εντοπιστεί εγκαίρως και από ένα άλλο, άγνωστο στους πολλούς, σημάδι.
Η εφίδρωση θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι για καρδιακή προσβολή, ειδικά εάν ο ασθενής δεν ασκείται, ή δεν κάνει κάποια ενεργή δραστηριότητα εκείνη την στιγμή.



Καλά νέα: Ο μεσημεριανός ύπνος μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Αυτοί που παίρνουν έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας μια ή δύο φορές την εβδομάδα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με νέα έρευνα.



Καρδιακή προσβολή – Πρώτες βοήθειες: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε επιτόπου

Μια καρδιακή προσβολή απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Παρακάτω θα δείτε τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε άμεσα, από την στιγμή που εσείς ή κάποιο άλλο άτομο πάθει έμφραγμα.
Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η παροχή αίματος στην καρδιά σταματάει ξαφνικά, συνήθως εξαιτίας ενός θρόμβου αίματος που εμποδίζει την ροή του αίματος μέσα στις αρτηρίες.