Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

καπιταλισμός



Ο... "Καπιταλισμός που τρελαθηκε" του Μακρόν

Για τον «καπιταλισμό που τρελάθηκε» μίλησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, από το βήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στη Γενεύη.

 



Δραγασάκης: Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καπιταλισμό της αρπαχτής

«Τα κέρδη που βγαίνουν στην Ελλάδα πρέπει να μένουν στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι αυτονόητο. Σε περιόδους ανόδου τα κέρδη φεύγουν στο εξωτερικό και σε περιόδους κρίσεων δεν επιστρέφουν. Υπήρξαν τμήματα της επιχειρηματικότητας που εξασφάλισαν το εύκολο κέρδος λόγω προσβάσεων στην εξουσία και όχι προσβάσεων στην τεχνολογία.



Κουτσούμπας: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για τον καπιταλισμό

«Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν».



Τομά Πικετί: «Εχει ανάγκη από κανόνες ο καπιταλισμός»

«Τo Brexit δεν είναι μια ψήφος κατά της Ευρώπης αλλά κατά της μετανάστευσης και των αγορών που δημιουργούν ανισότητες [...] μια ψήφος κατά της παγκοσμιοποίησης» εκτιμά ο διάσημος γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί.
 


Ο καπιταλισμός, η θρησκεία ή και τα δύο γεννούν την τρομοκρατία;

Η τρομοκρατία είναι στενά συνδεδεμένη με την ταχεία αύξηση του πληθυσμού κατά τον εικοστό αιώνα, λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημογραφίας της Σχολής Οικονομικών της Ρωσίας, Ανατόλι Βισνέβιτς.



Αϊνστάιν: Η οικονομική αναρχία του καπιταλισμού είναι η αιτία του κακού

«Ο καπιταλισμός, ιδού η πηγή του κακού», είναι ο τίτλος άρθρου του Άλμπερτ Αϊνστάιν που έγραψε το 1949 για το αμερικάνικο περιοδικό «Monthly Review» και αναδημοσιεύει η κομουνιστική εφημερίδα Ουμανιτέ.