Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

καμένα



Εικόνες καταστροφής: Βγάζουν καμένες νταλίκες από το γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος»

Να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς κατάφεραν σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες, στην τιτάνια μάχη που δίνουν με τις φλόγες αλλά και τον καπνό, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η εστία που σιγοκαίει ακόμη, κατά ορισμένες πληροφορίες, βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου. 



Στοιχεία σοκ για τις φετινές πυρκαγιές: 86.000 στρ. καμένα συνολικά

Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, έχουν καεί περίπου 86.000 στρ. σε Αττική, Κορινθία, Χανιά, Κρήτη, Μαγνησία, Λάρισα και Εύβοια (βάσει των έως τώρα στοιχείων του Ευρωπαϊκού πληροφοριακού συστήματος για τις δασικές πυρκαγιές - EFFIS), εκ των οποίων τα 68.892 στρ. σε Ν. Βουτζά-Μάτι και Γεράνεια όρη-Κινέτα.



Υπουργός Υγειας: Υπάρχουν ακόμα δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία

Την ευγνωμοσύνη του σε όλους του εργαζόμενους του ΕΣΥ που από την πρώτη στιγμή, περιέθαλψαν -με φιλότιμο και αξιοπιστία, όπως είπε- τους πληγέντες από τις πυρκαγιές εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα δομές Υγείας, των πυρόπληκτων περιοχών.



Πυρκαγιά στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε πάνω από την Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών, κοντά στα σπίτια και καίει πευκοδάσος πριν την Καρυά Καμένων Βούρλων.



Τα καμένα της Χίου από ψηλά είδε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πάνω από τις περιοχές που κάηκαν στη Χίο πέταξε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την πρόληψη, καθώς και για την αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης στο νησί.