Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Johnson & Johnson



Reuters: Η Johnson & Johnson γνώριζε πως το ταλκ της περιείχε αμίαντο

Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson υποχώρησε άνω του 10% σήμερα και πιθανότατα θα καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση της τα τελευταία 16 χρόνια, μετά τη δημοσίευση μιας έρευνας του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία γνώριζε επί δεκαετίες ότι το ταλκ Baby Powder περιείχε αμίαντο, μια ουσία που θεωρείται καρκινογόνα.



Αποζημίωση 4,7 δισ. σε 22 γυναίκες από Johnson & Johnson για ταλκ με αμίαντο!

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κλήθηκε την Πέμπτη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισ. δολαρίων σε 22 γυναίκες και τις οικογένειές τους, που είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή υποστηρίζοντας ότι μια πούδρα ταλκ της εταιρείας περιείχε αμίαντο και τους προκάλεσε καρκίνο.



Αποζημίωση μαμούθ από την Johnson & Johnson σε καρκινοπαθή

Η απόφαση αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά δικαστική ήττα για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει περίπου 1.200 μηνύσεις με την κατηγορία ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τον κίνδυνο του καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη. Η δεύτερη δίκη έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι, και η ενάγουσα ονομάζεται Γκλόρια Ρίστεσουντ.



Αποζημίωση - μαμούθ από την Johnson & Johnson σε γυναίκα στις ΗΠΑ

Η εταιρεία Johnson & Johnson διατάχθηκε από ένα δικαστήριο στις ΗΠΑ να αποζημιώσει με 55 εκατομμύρια δολάρια (47,6 εκατ. ευρώ) μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι η χρήση των προϊόντων με τάλκη για προσωπική υγιεινή τής δημιούργησαν καρκίνο των ωοθηκών.



Johnson & Johnson: Αποζημίωση 72 εκατ.δολαρίων σε γυναίκα που πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών

Συνολική αποζημίωση ύψους 72 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει η εταιρεία Johnson & Johnson, όπως αποφάσισε δικαστήριο του Σαιντ Λούις...