Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ιωσήφ



Προσευχή στον Χριστό - Του Γέροντος Ιωσήφ

Του Γέροντος Ιωσήφ

Σ’ αγαπώ, Χριστέ μου!
Σ’ αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι ο Σωτήρας μου, που θέλεις και ξέρεις και μπορείς και με σώζεις: Από κάθε κίνδυνο, σώματος και ψυχής. Από τον αμαρτωλό εαυτό μου.



Εμείς για τη λίγη δυσκολία δεν θα επιμείνουμε; - Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) αναφέρεται στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο πιστός είτε λαΪκός είτε μοναχός για την απόκτηση της προσευχής. Ο μακαριστός Γέροντας ενθαρρύνει τους πιστούς για επιμονή και υπομονή στην προσευχή λέγοντας ότι η επαγγελία είναι μεγάλη αφού είμαστε καλεσμένοι στη θέση των υιών του Θεού.



Παρουσίαση του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός»

Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2018 η Ιερά Μητρόπολις Πατρών σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ.

 

Παρουσίαση τόμου για τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό

Για έναν ενάρετο μοναχό, μια οσιακή μορφή, έναν άνθρωπο με πλούσια πατρική στοργή που με τα δάκρια του και την αγάπη του σφράγισε την πορεία του και την πορεία κοσμικών και μοναχών, μιλάει το βιβλίο του Καθηγουμένου της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ Ιερωνύμου και λοιπών Ιεραρχών.  Στην ί



Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός μιλά για την Ελλάδα

Ανάμεσα στις συγκλονιστικές ομιλίες του μακαριστού Γέροντα είναι και αυτή που μιλάει για την Ελλάδα και την Ιεραποστολή της ορθοδοξίας.

Ο Γέροντας Ιωσήφ ήταν ενάρετος άνθρωπος και αν και αγράμματος , έγραψε πλήθος πνευματικών βιβλίων που σήμερα αποτελούν πνευματική κληρονομιά για τους ορθόδοξους.

Δείτε το συγκλονιστικό  βίντεο