Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

ιος του δυτικού Νείλου



ΕΟΔΥ: Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αυξημένο αριθμό περιστατικών από τον Ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφει ο ΕΟΔΥ και παράλληλα απευθύνει προειδοποίηση για προστασία των πολιτών.

«Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια» αναφέρει ο ΕΟΔΥ, καθώς βρισκόμαστε σε έξαρση του Ιού του Δυτικού Νείλου. Ο Οργανισμός συστήνει εκ νέου να λαμβάνετε με ιδιαίτερη συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών.



Ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε ακόμη νεκροί και 18 νέα κρούσματα

Συνεχίζει την έντονη κυκλοφορία του και τον Σεπτέμβριο ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των μολυσμένων κουνουπιών.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου καθώς και πέντε θάνατοι ατόμων που εμφάνισαν επιπλοκές από τη λοίμωξη.



Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Δύο οι νεκροί στην χώρα μας

Δύο ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών είναι τα πρώτα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου φέτος στην χώρα μας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).



Ιός Δυτικού Νείλου: Σε φάση οριστικής υποχώρησης - Κανένα νέο κρούσμα την τελευταία εβδομάδα

Σε αποδρομή, πιθανότατα οριστική, βρίσκεται ο ιός του Δυτικού Νείλου.

 

Στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα δεν έχουν αναφερθεί νέα περιστατικά λοίμωξης του ιού που μεταδίδεται με τα μολυσμένα κουνούπια.



Ο ιός του Δυτικού Νείλου «επέστρεψε» με δύο νέα κρούσματα

Εμφανίστηκε και πάλι ο ιός του Δυτικού Νείλου, έπειτα από δύο εβδομάδες «αδράνειας».

 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρ'οληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καταγράφηκαν δύο νέα περιστατικά λοίμωξης του ιού.



Ακόμα ένας νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Έπειτα από επτά μήνες κυκλοφορίας του «ιού των κουνουπιών», η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου βρίσκεται σε αποδρομή.