Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ι.Μ.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



Προσφορά της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στο «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού» της Ι.Μ. Μαντινείας

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Μητροπόλεων εν όψει του Πάσχα.



Πανηγυρική Αγρυπνία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.



Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε την Κυριακή 5/3/23 (20/2/23 π.ε.) σε όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.



Φωτορεπορτάζ : Η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Σύμφωνα με την Αγιορειτική τάξη και την εκκλησιαστική παράδοση τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, η μνήμη του οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην 



Η Μενεμένη υποδέχεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ζώνης της Παναγίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου



Αποστολή του οpe.gr: Tα Γρεβενά υποδέχθηκαν αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Τη στήριξη και τη μεσιτεία της Παναγίας Παραμυθίας έχει πλέον η πόλη των Γρεβενών, αφού σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε ένα ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.